Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΦΡΕΣΚΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ

5 σχόλια:

ΣΕ


ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.PE
  1. Ο καθένας και οι απόψεις του βέβαια, αλλά για να γίνει η κοιλάδα των Τζαννάτων κόλπος του Φόρκυνα πρέπει πρώτα να αποδείξεις ότι εφκείνοι οι Homo heidelbergensis και Homo erectus
    με ανισοϋψείς δεξαμενές όπως στο Παναμά, ενώσανε τη θάλασσα με την εκεί υποτιθέμενη λίμνη (πριν ανοίξει το φαράγγι του Βόχυνα, του με βοή χύνοντα τα νερά)!! Κακακα.
    Εκειό που ενισχύει την άποψη ότι porto Assos = Φόρκυνας είναι η ύπαρξη των δύο σπηλιών, στην αρχή του λαιμού που ενώνει τη στεριά με το «νησί» του κάστρου.
    Δυστυχώς κανείς δεν έχει ψάξει ποτέ εκεί ενώ είναι η τέλεια απεικόνιση των περιγραφών της Οδύσσειας.
    Επί πλέον εκεί ζούσαν και οι Homo Odysseus.



    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα.
    Φωτογραφία του χρήστη Porosnews.
  2. οπως προσθεσα την αναχωρηση και του τηλέμαχου,, που κατεβηκε στο ακρογυαλι να παρει το πλοιο ,, το οποιο εριξαν απο την παραλια στο νερο οπως το καταλαβα,, και πάλι με δειλινο,, ως συνηθη ωρα αναχωρησης,,, και οπως αΚΡΙΒΩς ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ( Και τότες πρύμο στέλνει τους η θεά η γαλανομάτα,

    το Ζέφυρο που αχολογά στα μαύρα πέλαα πάνω.) Μας λεει καθαρα ότι εφυγε με ανεμο ΖΕΦΥΡΟ,, οπότε εφυγε από Ανατολικη μερια νησιου!(δεν βρηκα ανατολη,, βρηκα ομως πολύ καλο πατημα) Εξάλου εχω παρει από μικρος το μαθημα μου οπως σου εχω ξανααναφερει,, εχω χασει ενα καρο μπάλες Μπάσκετ,, λογο του οτι συνηθως επαιζα δειλινο,.,,, οπότε λόγο Στενου,, πάντα εφευγαν για απέναντι χαχαχα,, εχω Ασσους πολλυς στο μανικι,, και ας εισαι της θεωρειας Ασσου και εσυ
  3. Με τσου ανέμους πολύ το λεπτολογείς. Δηλαδή άμα ήθελε να έρτει κανείς από την ανατολική Χίο στην Αθήνα ποιο άνεμο θα του βάνανε ούριο το Βόρειο ή τον Ανατολικό?
    Και έτσι που το σκέφτεσαι με Ζέφυρο (Δυτικό) από Πόρο στη Πάτρα θα πηαίνατε, όχι στη Πύλο.

    Κά κα κα κα κα κα.
  4. ΣΑς ΕΧΩ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ,, ΠΑΡΑΔΕΚΤΕΙΤΕ ΤΟ!! ΚΑΤΕΥΘΙΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΕΡΙΔΑ ΘΑ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΕ!! (ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΣΙ ΑΝΑΤΟΛΗς(ΗΛΙΟΣ) ΚΑΙ Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟς ΧΑΧΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΘΑ ΠΙΑΝΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ,, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΥΔΕΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΣΙ ΠΥΛΟΥ!
  5. Άσχετο:
    Παντρεύτηκε η Οξούλα, (Οξεία, Αστερίς) κατά κάποιους!!
    Δε ξέρω τι κάνετε εσείς οι Νότιοι αλλά εγώ το πάντρεψα το κορίτσι (και άφραγκο) μέσα σε τέσσαρες μήνες από όταν το διαφήμισα σα σειρήνα του Οδυσσέα!
    «Πηγή: Γάμος-έκπληξη -Η Ραταϊκόφσκι παντρεύτηκε φορώντας ένα πορτοκαλί κοστούμι των 110 ευρώ από τα Zara [εικόνες] | iefimerida.gr
    Μπορεί να έσκασε σαν βόμβα η είδηση πως η Έμιλι Ραταϊκόφσκι παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της μετά από δύο μόλις μήνες σχέσης, αλλά αυτό που εκπλήσσει περισσότερο είναι πως πρόκειται για μια νύφη με χαμηλό budget».
    Βλέπε αποδεικτικά στοιχεία στο blog:

    www.portoassos.gr/τα-νησιά-εχινάδες-του-ομήρου/
    Αναλαμβάνουμε πλέον και συνοικέσια!!

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα


Τα νησιά Εχινάδες του Ομήρου 17 Σχόλια Επειδή πολύ μπέρδεμα έχει γίνει με την Ομηρική ταυτοποίηση των νήσων ΕΧΙΝΑΔΩΝ και συνεπαγωγικά του Δουλιχίου, καλό θα ήταν να ...
PORTOASSOS.GR

2 σχόλια:

  1. Επειδή λοιπόνε πολύ το συζητάμε περί ανέμων στα παράλια τση Κεφαλονιάς όσο αφορά τα ταξίδια τα αναφερόμενα στην Οδύσσεια (αν και είναι λίγο αστείο γιατί τότε υπήρχαν οι Θεοί που τσου άλλαζαν χα χα), να τι γράφει ένας ταξιδιώτης που πέρασε από εδώ το 1840.
    Υπόψη ότι τότε υπήρχε αναγκαστικά μεγάλη γνώση στο θέμα αυτό μια και τα πλοία ήταν μόνο ιστιοφόρα.

    «Οι Βορειοανατολικοί άνεμοι είναι εξαιρετικά θυελλώδεις και εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Το καλοκαίρι εμφανίζονται με μεγαλύτερη κανονικότητα, και γενικά πνέουν από την ανατολή του ηλίου μέχρι μετά το μεσημέρι, από κάποιο σημείο μεταξύ της Ανατολής και του Νότου. Από το μεσημέρι μέχρι το μεσονύκτιο γενικά πνέουν περίπου από βορειοδυτικά. Μεταξύ του μεσονυκτίου και της ανατολής του ηλίου συνήθως επικρατεί νηνεμία».
    (Το απόσπασμα είναι μετάφραση του κ. Ηλ. Τουμασάτου από αρχεία της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης).

    Να λοιπόνε γιατί ταξιδεύανε τότενες νύχτα. Είχε πρώτα ησυχία από αέρηδες και δεύτερο οι πειρατές τη νύχτα ήτανε ακίνδυνοι λόγω σκότους…

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικο ακουγεται οπως και λογικο αυτα τα ταξιδια να ελαβαν χωρα απο καλοκαιρι μεχρι φθινοπωρο.Αληθεια εφκιος ο Αρης τι επαθε και εγκατελειψε το παπορο τσι ομηρικης αναχητησης;θεος πολεμου του γλυκου νερου μου φαινετε ειναι κακακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή