Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Πού πεζοδρομείται και πού μονοδρομείται ο παραλιακός Αργοστολίου

liufm2aj
Πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου του Αργοστολίου, από την από την Κυανή Ακτή μέχρι το Μαϊστράτο προβλέπεται στο έργο της «Αξιοποίησης Λιμενικής Ζώνης Κυανής Ακτής» που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Κεφαλονιάς.
Επίσης θα μονοδρομηθεί το κομμάτι της παραλιακής από την Οδό Γερ. Φωκά μέχρι την κατάληξη της παραλιακής (Αγνής Μεταξά) στο κολυμβητήριο.

Ποδηλατόδρομος

Επίσης, στο ίδιο έργο προβλέπεται η δημιουργία λωρίδας ποδηλάτων, από το ελικοδρόμιο μέχρι το Μαϊστράτο, στην πλευρά της θάλασσας, πλάτους 1,5 μ. καθώς και οργανωμένης ζώνης στάθμευσης οχημάτων στη δυτική πλευρά του δρόμου.
Λόγω της πεζοδρόμησης του δρόμου πάνω από το λιμανάκι του Μαϊστράτου, προβλέπεται η πρόσβαση οχημάτων μόνο από τον νοτιοδυτικό παράπλευρο δρόμο του κολυμβητηρίου.

Πεζόδρομος

Το έργο προβλέπει ακόμη την εξασφάλιση πεζοπορικής διαδρομής σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου της περιοχής αλλά και την σύνδεσή της με το ήδη διαμορφωμένο παραλιακό μέτωπο από την προτομή του Καββαδία μέχρι το κτήριο υποδοχής τουριστών των κρουαζιερόπλοιων.
Επίσης το έργο προβλέπει:
Την δημιουργία μεγάλων νησίδων φύτευσης δένδρων και θάμνων, με στόχο η περιοχή να χαρακτηρίζεται από το πλούσιο πράσινο.
• Την υποδομή τοποθέτησης φωτιστικών, τοποθέτηση καθιστικών και εν γένει εξοπλισμού, ώστε να προσφέρει η περιοχή μια ποιοτική, ασφαλή και αναβαθμισμένη εμπειρία.
• Την εξασφάλιση για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας και όρασης πλήρους προσβασιμότητας της περιοχής.
• Την δημιουργία χώρου ‘skateboarding’ για τη νεολαία του νησιού.
• Δύο θέσεις για την τοποθέτηση έργων τέχνης όπου ο Δήμος θα μπορεί να τοποθετήσει έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών.
• Την φύλαξη των σκαφών του ΝΟΚΙ (Ναυτικός Όμιλος Κεφαλληνίας & Ιθάκης) κατά μήκος του ανατολικού τοιχίου του κολυμβητηρίου, απέναντι από τα γραφεία του ομίλου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 905.601 ευρώ και φορέας πρότασης (κύριος του έργου) είναι το Λιμενικού Ταμείο Κεφαλονιάς ενώ δικαιούχος (φορέας υλοποίησης) ο Δήμος Κεφαλονιάς.
Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα


Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2014/01/blog-post_4161.html#ixzz2r3nHoTjC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου