Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

το Υπουργείο Πολιτισμού φέρνει το χόλιγουντ στην Ελλάδα

18 Νοε 2014
http://porosnews.blogspot.com/. Η Υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου μιλάει στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών και τα αποτελέσματα που θα έχει στην χώρα μας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Στο Υπουργείο Πολιτισμού προχωρούμε σε συγκεκριμένες θεσμικές και οργανωτικές αλλαγές.
«Απλοποιούμε και επιταχύνουμε τις διαδικασίες αδειοδότησης για την κινηματογράφηση σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους- κάτι που γίνεται πλέον σε δέκα εργάσιμες μέρες.
Απαλλάσσουμε απ' τα τέλη κινηματογράφησης, παραγωγές όπως του ΕΟΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που προβάλλουν τη χώρα μας διεθνώς.

Οργανώνουμε το Film Commission Center, ένα κέντρο συντονισμού, δημιουργώντας και έναν ηλεκτρονικό ιστότοπο. Έχουμε καταθέσει και συζητάμε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, μια πρόταση για φορολογικά κίνητρα, για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας και οπτικοακουστικής παραγωγής απ' τους ιδιώτες.
Προχωρούμε με το Υπουργείο Παιδείας στη διαβάθμιση και πιστοποίηση των σχολών δραματικής τέχνης και των ωδείων. Διασφαλίζουμε μέσα από ένα θεσμικό και ρεαλιστικό πλαίσιο, τις δραστηριότητες του διεθνούς φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου στην Ολυμπία».
«Αυτή την περίοδο, η οικονομία πρέπει να περάσει το κατώφλι που θα την βγάλει σταδιακά από την ύφεση και τη λιτότητα» κατέληξε η Υφυπουργός Πολιτισμού.
Αυτή την περίοδο η οικονομία, μόλις ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι που θα την βγάλει, σταδιακά, από την ύφεση και τη λιτότητα.
Έχουμε υποχρέωση, στο μέτρο των δυνάμεών μας και από να κάνουμε όλα εκείνα τα μικρότερα ή μεγαλύτερα βήματα, που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια σταθερότητα και ευημερία χτισμένη σε γερές βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου