Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς ,με θέμα τον Πόρο


Η  ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ,,  ΕΚΤΟΣ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ   ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΣΤΙς 19:30
ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ  ΚΡΑΤΗΣΕ  ΜΕΧΡΙ ΣΤΙς 21:00

ΠΟΛΥ ΕΝΤΑΣΗ,,ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ  ΠΟΝΑΕΙ!!!!!!!

ΜΕΡΙΚΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ:

ΛΥΚΟΥΔΗς..,οι τράπεζες ειναι ιδιωτικές επειχηρήσεις ,ο Δήμαρχος  θα κάνει παρέμβαση για το θέμα,,αλλά αμφιβόλου αξίας και εξέλιξης, και  ότι ο Πόρος ήδη  έχει ΤΤ (ταχυδρομικό ταμιευτήριο (eurobank),,Και το ίδιο θα ισχύει και για την Σάμη  μελλοντικά.

Οσο για τα έργα  επειδη όλοι λένε ότι  δεν υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμά  προβλέπονται και θα γίνουν όλα  στον χρόνο τους  ,, 
και  επανήλθε  και  στο  τέλος  λόγο  των πόλλων  που ειπώθηκαν και ανάφερε για έργα  και τα εξής:
1)Πεζοπορική διαδρομή Αγ. Νικολάου-Πόρου
2)Βιολογικός
3)Αναβάθμιση παραλιακής πρός αράγια
4)Ανάπλαση εισόδου ,και του πολιτιστικού κέντρού
5)Αναβάθμιση λιμανιού

ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ
4 ΧΡΟΝΙΑ  ΑΝΑΦΕΡΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ   ΕΡΓΟ

Ενώ  είναι κύρια πύλη του νησιού ,,από τα έσοδα του λιμανιού  δεν καταλαμβάνει τίποτε ο ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ Πόρος.
Πρέπει  στο τεχνικό πρόγραμμα ,,να ενταχθούν οπωσδήποτε έργα υποδομής ,, και συνεργασία Δήμου, με οποιαδήποτε τράπεζα  θα έχει υποκατάστημα στον Πόρο.

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Ο Πόρος και η πορεία του είναι ένα λυπηρό θέμα ,, και στο θέμα Τράπεζας και επειδή αυτή είναι μια ιδιωτική επειχήρηση αυτό που την ενδιαφέρουν ειναι μόνο οι συναλαγές
ΠΡΟΤΑΣΗ ανάλογα την συμπεριφορά της τράπεζας , πιθανές αποσύρσείς
χρημμάτων και  δυσφιμησή της, με ενεργοποίηση και  από συλλόγους της περιοχής.

ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ

Συζητάμε όπως είπε κατόπιν εορτής, και είναι  απαράδεκτο  στην κύρια είσοδο του νησιού ,, να μην υπάρχει υποκατάστημα τράπεζας.

ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ (ΦΙΚΟ)

Ο Καλικράτης  ήταν ο θάνατος  της περιφέρειας ,, και  πρέπει  και ο Πόρος ίσως  να  χρειαστεί να μιμηθεί   την περίπτωση "ΦΙΚΟ"

ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Οπως και ο Καμπίτσης ουσιώδής στην  εισηγησή του,,,ο Πόρος είναι αποδεδιγμένα σε ελεύθερη πτώση,, ανέλησε  την κατάσταση  και  τα έργα που  δεν γίνονται στην περιοχή.
ΦΛΩΡΑΤΟΣ,, τόνισε ότι ο Δήμος έχει την δυνατότητα,, με το Δέλεαρ  ότι θα έχει τις καταθέσεις του σε τράπεζες που έχουν υποκαταστήματα σε Πόρο-Σάμη και Φισκάρδο  ίσως  δώσει  δυναμική στην περιφέρεια,

ΖΑΠΑΝΤΗΣ

Τόνισε το πότε άνοιξέ,,ότι  το θέμα είναι και πολιτικό,, ξέρει πολύ καλά την αγωνιστικότητα  της κοινωνίας,, και έφερε το παράδειγμα με την εποχή μονοπωλείου,, που πήγε να χαθεί η γραμμη από τον Πόρο,, και με τις τότε πολυ δυναμικές κινητοποιήσεις,, ο Πόρος αυτή την στιγμή είναι η κεντρική πύλη του νησιθού μας, και γι αυτό το λόγο και το λιμενικό ταμείο πρέπει επιτέλους να επενδύσει  στην περιοχή.

ειπωθηκάν πολλά  ακόμη  από πολλούς Δημοτικούς συμβούλους,, μιά ακόμη πολύ καλή πρόταση έγινε από τον Νίκο Γκισγκίνη όπου επειδη τα προβλήματα στον Πόρο είναι πολλά,, απαιτείτε  π.χ σε 15 μέρες Δημοτικό συμβούλιο με τα εκεί προβλήματα  και με τις εισηγήσεις απο τους φορείς εκεί.

Ψηφίστηκε  τελικά θετικά,,το ψήφισμα,, και  αναμένονται όλοι αυριο πρωί  συμπαραστάτες  και  στην κινητοποίηση και  στην Αλφα  στις 10:00

Επόμενο θέμα εκτός ημερησίας και αυτό  ,, το θέμα  πεζοδρόμησης  στην Σκάλα,, όπου ο Ανδρέας Ζαπάντης  μετάφερε το κλίμα που υπάρχεί στο χωριό.
Προβληματισμός ότι  δεν έχει προβλεφθεί ενώ ξεκίνησε ήδη η δεύτερη φάση,, πως θα μετακινηθούν οι κολόνες της Δεή, ο φωτισμός ,και οι δεντροφυτεύσεις,, επίσης  δεν έχουν προβλευφθεί παγκάκια, ενώ και τα υλικά  που έχει χρησιμοποιηθεί  δεν είναι ποιοτηκά και δημιουργουν προβλήματα.
Θέμα επίσης  είναι ότι ξηλώθηκε  ένα έργο που είχε γίνει μόλις πριν τρία χρόνια αξίας 100.000 €,,  και  ο κόσμος  βλέπωντας το "ΡΑΒΕ-ΞΗΛΩΝΕ" έχει δυσαρεστηθεί και απορεί  για  αυτήν την επιλογή.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου