Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Οι μυστικοί συμβολισμοί του 16άκτινου ήλιου της Βεργίνας.

θΥΜΙΖΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ!!!!!

1289
Ο Ήλιος της Βεργίνας (αλλιώς “Αστέρι της Βεργίνας”) είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες.
Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο Πανελλήνιο, έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποιούν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.
Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας, αποτελείται απο 16 ακτίνες : οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ – ΘΑΛΑΣΣΑ – ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.
Ο Ήλιος της Βεργίνας, κατά κυριότητα συμβολίζει κάτι το παρθένο. Γι’αυτό και συνήθως βλέπουμε το αρχαίο αυτό Ελληνικό σύμβολο, στην παρθένο θεά Αθηνά. Σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, μπορεί να ταυτοποιηθεί και με τον θεό Απόλλωνα.
Η σημασία του συμβόλου δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως. Πιθανότερη Εκδοχή είναι πως ήταν το αστρικό θρησκευτικό σύμβολο των Ελλήνων Μακεδόνων το οποίο κοσμούσε τις ασπίδες τους και τα νομίσματα της εποχής.
Οι Πυθαγόρειοι ορκίζονταν στην ΤΕΤΡΑΚΤΥ…
ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ, σημαίνει τέσσερις άκρες, δηλαδή ο ισοσκελής σταυρός. Με τον συμβολισμό της ΤΕΤΡΑΚΤΥΟΣ, οι Πυθαγόρειοι κωδικοποίησαν τις γνώσεις και τις απόψεις τους, για τις αντιλήψεις τους περί Σύμπαντος και Κόσμου. Όπως λέει ο όρκος, υπάρχουν κάποια «ριζώματα», τα οποία αποτελούν (την ρίζα) την πηγή της Φύσεως. Αυτά είναι τα 4 στοιχεία από τα οποία -κατά τους Έλληνες -αποτελείται το Σύμπαν. Αυτά είναι: ΠΥΡ, ΑΗΡ, ΩΚΕΑΝΟΣ, ΓΑΙΑ.Σε κάθε μία από τις τέσσερις άκρες του σταυρού, τοποθετείται ιεραρχικά και από ένα στοιχείο. Με τον κάθετο άξονα του σταυρού (ΠΥΡ – ΓΑΙΑ) χωρίζουμε τους ΑΡΡΕΝΕΣ θεούς από τις ΘΗΛΕΙΕΣ Θεές. Με τον οριζόντιο άξονα (ΑΗΡ – ΩΚΕΑΝΟΣ) χωρίζουμε θεούς ανάλογα με ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ και ΓΗΙΝΗ δράση. Κατόπιν, σε κάθε τεταρτημόριο, χαράζουμε 3 ακτίνες μία για κάθε Θεό αναλόγως με το που ανήκει. Καταλήγουμε έτσι, με 12 ακτίνες για τους θεούς και 4 για τα ριζώματα. Συνολικά 16 ακτίνες οπότε προκύπτει ο γνωστός 16άκτινος ήλιος. Αυτό το «σχήμα» όλο, περιβάλλεται κυκλικά από τον ΑΙΘΕΡΑ ο οποίος είναι το 5ο ρίζωμα ή 5ο σώμα, το “κυκλικό” όπως το ονόμαζαν ή ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ.
untitled

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΌΛΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΒΕΡΓΊΝΑΣ

Ένα από τα ιερότερα σύμβολα των προγονών μας είναι ο περίφημος ήλιος ή άστρο της Βεργίνας . Ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο που απεικονίζεται σε χρυσή λάρνακα που βρέθηκε το 1977 σε Βασιλικό τάφο που αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διάφορες εκδοχές των αρχαιολόγων λένε ότι ήταν ηλιακό σύμβολο, σύμβολο της Μακεδονίας, έμβλημα της Ἀργεαδικής δυναστείας του Φιλίππου Β΄ και του υιού του Μ. Αλέξανδρου. Ξέρουμε όμως ότι οι πρόγονοι ήρθαν από τα άστρα και ήσαν μυημένοι σε μεγάλο βαθμό στα ουράνια μυστήρια, συνεπώς δεν θα κατασκεύασαν ποτέ ένα απλό σύμβολο, χωρίς να είχε ιδιαίτερο νόημα για την καταγωγή τους και την μύηση τους. Οι αρχαίοι μύστες έκρυβαν μέσα στους συμβολισμούς τους, ιδιαιτέρα νοήματα που άγγιζαν τα όρια του υπερβατικού και της θεουργίας. Τον ίδιο απόκρυφο συμβολισμό συναντούμε στα ονόματα ηρώων και περιοχών (τοπωνύμιων), οπού μέσα στις λέξεις της ονοματοδοσίας συναντούμε το πραγματικό νόημα των ενεργειών και των συνθηκών που διέπουν το αντίστοιχο όνομα.
sima«ΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ Η ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ» έλεγε ο ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ και …. «Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΤΥΧΑΙΑ» έλεγε πολύ σωστά ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, άρα όπως οι λέξεις κρύβουν απόκρυφα νοήματα (λέξεις = γράμματα = σύμβολα), έτσι και τα σύμβολα περιέχουν το δικό τους απόκρυφο νόημα που μερικές φόρες ξεπερνά τα όρια της φαντασίας. Ο ήλιος της Βεργίνας θα ήταν αδύνατον να μην ανήκει στην κατηγορία των σύμβολων με τα πιο απόκρυφα νοήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το σύμβολο αυτό το χρησιμοποίησε ο μεγαλύτερος, λαμπρότερος και αήττητος στρατηλάτης όλων των εποχών, Μέγιστος Αλέξανδρος Γ΄ ο Μακεδών, Βασιλεύς & Ηγεμών των Ελλήνων, ως σύμβολο της ένδοξης πορείας του επί της γαίας.
Είναι εμφανές ότι το σύμβολο της Βεργίνας ομοιάζει με έναν ήλιο – άστρο, αυτό όμως είναι το εμφανές εκ πρώτης όψεως και πολύ σωστά οι περισσότεροι οι ερευνητές τον παρομοίασαν με έναν ήλιο. Θα ήταν υποτιμητικό για το επίπεδο των αρχαίων προγόνων μας, να θεωρούσαμε ότι σχεδίασαν ένα σύμβολο που μοιάζει με ήλιο, για να συμβολίσουν ένα μυστικό που έχει σχέση με τον εμφανή ήλιο!!! Σε καμία περίπτωση το απόκρυφο νόημα δεν έχει σχέση με το νόημα που δίνει η πρώτη εντύπωση-εικόνα του συμβόλου, αλλιώς θα αποσυμβολίζονταν τα άρρητα νοήματα αμέσως από τον οποιοδήποτε.
vergina_0Αν θέλουμε να φτάσουμε στην εκ βαθέων αποκωδικοποίηση, είναι απαραίτητο να δούμε το σύμβολο αυτό όχι σαν ΗΛΙΟ που εκπέμπει ακτίνες σαν αυτόφωτο άστρο, αλλά τουναντίον, σαν ένα ¨σώμα¨ που λαμβάνει ακτίνες – φως. Το σύμβολο της Βεργίνας αποτελείται από δυο μέρη:Α) το σφαιρικό κέντροΒ) τις δεκαέξι (16) κάθετες κωνοειδείς ακμές.
Το κέντρο του συμβόλου δεν είναι απλά μια σφαίρα, αλλά ένας ρόδακας, ένα λουλούδι δηλαδή με ιδιαίτερη έννοια για τους αρχαίους έλληνες. Ο ρόδακας συμβολίζει την ομορφιά, την αγνότητα, την ευγονία, την λατρεία, την γονιμοποίηση, την γαία και την ισχύ – δύναμη. Ήταν σύμβολο των περισσότερων βασιλικών οίκων της αρχαίας εποχής και σημάδι θεϊκής γονιμοποίησης και ουράνιας καταγωγής. Στην προκείμενη περίπτωση συμβολίζει την γαία, τον υλικό κόσμο και την γονιμοποίηση επί της γαίας (ΩΑΡΙΟ). Όταν αναφερόμαστε στον όρο ¨γονιμοποίηση¨ δεν εννοούμε την σωματική – υλική σύλληψη, αλλά την θεϊκή – ενεργειακή σύλληψη, κάθοδο φωτός & πνεύματος επί της ύλης.
Οι δεκαέξι κωνοειδείς ακμές δεν συμβολίζουν τις ακτίνες ενός άστρου – ήλιου που εκπέμπονται από το κέντρο του, διότι αν ήταν ακτίνες, θα ήταν λεπτές κατά την εκκίνηση τους από το κέντρο του ήλιου και φαρδύτερες καθώς απομακρύνονταν, εδώ βλέπουμε το αντίθετο, είναι φαρδιές κοντά στο κέντρο του συμβόλου (ρόδακα) και λεπτές εξωτερικά, δηλαδή ας πούμε ότι μοιάζουν με έναν κομήτη που κινείται.
Συνεπώς οι «υποτιθέμενες ακτίνες» του συμβόλου μας δηλώνουν ταχεία κίνηση, αλλά όχι από μέσα προς τα έξω, αλλά από έξω προς τα μέσα, συμφωνά με το σχήμα που έχουν οι δεκαέξι ακτίνες – κωνοειδείς ακμές. Ουσιαστικά πρόκειται για δεκαέξι κατερχόμενες ακτίνες φωτός, που συμβολίζονται σαν ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΑ.
Ο αριθμός δεκαέξι (16) είναι συμβολίζει το άστρο Σείριο και την καταγωγή των ελλήνων εξ άνωθεν. Θεωρούσαν ότι όλα τα μυστήρια τα διδάχτηκαν από το Σείριο και υπάρχουν ακόμη φυλές στη Αφρική που ξέρουν πολύ περισσότερα μέσα από διασωθείσες παραδόσεις τους για το τριπλό άστρο του Σειρίου, από΄τι γνωρίζει η NASA μέχρι σήμερα. Ο αριθμός 16 είναι σύμβολο της ανώτερης μύησης που μπορεί να λάβει κάποιος από τα ουράνια μυστήρια και συμβολίζει τις υπέρτατες Σειριακές μυήσεις.
Όλα τα παραπάνω αφορούν ασφαλώς τον Μ. Αλέξανδρο. Το σύμβολο της Βεργίνας φωτογραφίζει την καταγωγή του και την αποστολή του. Αναφέρεται επίσης ως ημερομηνία γέννησης του Αλέξανδρου την 6η ημέρα του μήνα Αώου, που αντιστοιχεί με τις αρχές του Ιουλίου, δηλαδή την περίοδο εκείνη που άρχιζαν οι πλημμύρες του Νείλου και οι αρχαίοι ονόμαζαν «ημέρες του Σκύλου» (Κύνας – Σείριος). Η σχέση του Αλέξανδρου με τον Άμμωνα-Δία επιβεβαιώθηκε και από τους ιερείς του ομώνυμου μαντείου, όταν αυτός έφτασε στην όαση Σίβα. Εκεί τον ανακήρυξαν «παιδί του Δία» και άφησαν έμμεσα να εννοηθεί πως δεν είναι γιος του Φιλίππου. Εδώ επιβεβαιώνεται η καταγωγή του Αλέξανδρου από τον ουρανό και δη από το άστρο του Σειρίου. Μην ξεχνάτε ότι ο μέγιστος των ελλήνων είχε αδελφή την Σειρήνα (εκ του Σείριου).
o-hlios-ths-verginas-kai-o-megas-alexadrosΟ απόσυμβολισμός του συμβόλου του Μεγάλου Σείριου Αλεξάνδρου έχει ως εξής:
«ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΥΗΣΗ 16 ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΧΟΜΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΓΑΙΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΩ- ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΔΙΑ-ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ (ΣΦΑΙΡΙΚΑ) ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ Ο ΡΟΔΑΚΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Ο ΘΕΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ (ΣΕΙΡΙΟΣ)».
Ο μέγιστος των ελλήνων ήξερε την καταγωγή του, όπως και η μητέρα του Ολυμπιάδα, αφού μέσα από το σύμβολο της Βεργίνας προφητεύτηκε ένας ακόμη απεσταλμένος του φωτός για να καθαρίσει την γη από τα βδελυρά έθνη και να λάμψει το άστρο του, σαν το άστρο του Σειρίου.
Είναι βέβαιο ότι οι σκοτεινές δυνάμεις βλέποντας ακόμη και τώρα το σύμβολο της Βεργίνας, θα τους λούζει κρύος ιδρώτας, διότι ακόμη θα αντηχούν μέσα τους, τα κατορθώματα του Μεγίστου των Ελλήνων, που φεύγοντας άφησε το σύμβολο αυτό να τους θυμίζει ότι:
ΗΡΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝ, ΣΑΣ ΝΙΚΗΣΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, ΑΦΗΣΑ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ-ΦΩΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑ ΠΟΤΕ, ΗΤΤΗΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου