Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αλλα δυό χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια για τους Ξανθιώτες κολυμβητές

Ian Thorpe
‘Αλλα δύο μετάλλια προστέθηκαν στη συλλογή της Ελληνικής αποστολής στο Ρίο μετά τα χρυσά που κατέκτησαν στα 1500 μ. ελεύθερο και στα 200 μ. ελεύθερο οι δύο Ξανθιώτες κολυμβητές Βλαδίμηρος Σαλνίκος και Γιάννης Θόρπης. Μετά απο μιά συγκλονιστική κούρσα στα τελευταία 200 μέτρα ο Βλαδίμηρος Σαλνίκος κατέρριψε το ρεκόρ Ξάνθης και φυσικά παγκόσμιο ρεκόρ στα 1500μ. με 14’29”59, ενώ ο διακοσάρης Θόρπης έμεινε για δύο δέκατα του δευτερολέπτου έξω απο το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, το 1’42”00 που έιχε πετύχει στους πανξανθιωτικούς του 2015. (Δεύτερος στα 200 ήταν ο Κομοτηναίος Μιχάλης Φίλπης).

 Ο Βλαδίμηρος Σαλνίκος φανερά συγκινημένος δήλωσε μετά τον αγώνα “Моё судно на воздушной подушке полно угрей” μιά δήλωση που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης όχι μόνο στην Ξάνθη αλλά στο πανελλήνιο. Ο Θόρπης δήλωσε ότι συμφωνεί απόλυτα με το συναθλητή του. Και οι δύο αθλητές δήλωσαν ότι οι επιτυχίες τους οφείλονται αποκλειστικά στην αρτιότητα των εγκαταστάσεων του Xanthi Indoors Swimming Center, στο οποίο οι δύο αθλητές προπονούνται μαζί με την εθνική ομάδα κολύμβησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Να σημειωθεί ότι η παρουσία της εθνικής των ΗΠΑ στο κολυμβητικό κεντρο Ξάνθης έχει κατα καιρούς δημιουργήσει προβλήματα μια που λόγω του αριθμού των Αμερικανών αθλητών έχουν αναφερθεί περιστατικά που δύο (2) αθλητές αναγκάστηκαν να προπονηθούν στην ίδια διαδρομή. Αυτό δημιουργεί προβλήματα ειδικά στον Θόρπη ο οποίος μάλιστα έρχεται στο προπονητικό κέντρο Ξάνθης απο το χωριό Δημάριο επειδή εκεί οι θερμαινόμενες πισίνες είναι όλες 25αρες.
Ο δήμαρχος Ξάνθης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια εκ μέρους όλων των Ξανθιωτών και δήλωσε ότι οι επιτυχίες των κολυμβητών μας είναι άλλη μια απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται και της ποιότητας των υποδομών της πόλης. Παράλληλα τόνισε οτι ανάλογη δουλειά γίνεται στο ποδηλατοδρόμιο, στο σκοπευτήριο και στο κωπηλατοδρόμιο της πόλης και περιμένουμε ανάλογες επιτυχίες και στα αντίστοιχα αθλήματα. Στη συνέχεια ο δήμαρχος τόνισε οτι συνεχίζονται οι εργασίες στο παγοδρόμιο, βασικό ατού της πόλης για την υποψηφιότητα της ανάληψης της χειμερινής Ολυμπιάδας του 2026.  Επίσης δήλωσε ότι τα μετάλλια αυτά είναι περίτρανη απόδειξη ότι ο δήμαρχος ασχολείται ενεργά με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης και δεν ασχολείται μόνο με το ποιές φωτογραφίες θα δώσει στις τοπικές εφημερίδες για να φαίνεται ωραίος, όπως διαδίδουν κύκλοι της τοπικής αντιπολίτευσης. Τα συγχαρητήρια του απέστειλε με ταχυδρομικό περιστέρι και ο υπουργός Αθλητισμού, τονίζοντας οτι οι νίκες αυτές των Ελλήνων αθλητών είναι άλλη μια νίκη για την αριστερά και οτι ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου