Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δρακουλόγκωνας: Βάζουμε ένα στοίχημα... του χρόνου τέτοια εποχή, να έχουμε ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σάμη

Δρακουλόγκωνας: Βάζουμε ένα στοίχημα... του χρόνου τέτοια εποχή, να έχουμε ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Σάμη

Στο γήπεδο του Καραβομύλου βρέθηκε χτες, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας. Είδε την πρόοδο των εργασιών της τοποθέτησης του συνθετικού τάπητα, που γίνετια με δαπάνες της Περιφέρειας Ιονίων νήσων ( ΠΙΝ )και με την ευκαιρία αυτή είχαμε μια μικρή συνέντευξη, για "εφ' όλης της ύλης" θέματα της περιοχής μας. 
Σταχυολογούμε από την συζήτησή μας:
"Η ανάγκη  για ένα γήπεδο αντάξιο των προσδοκιών και των αναγκών της νεολαίας της Περιοχής Σάμης, αλλά και της υπόλοιπης Βόρειας Κεφαλονιάς, μας ανάγκασε να εντάξουμε από τα πρώτα έργα, το γήπεδο του Καραβομύλου. 

Ευελπιστούμε τα επόμενα τρία χρόνια, να κατασκευάσουμε ακόμα τρία γήπεδα στο νησί μας, αντίστοιχου επιπέδου, αυτού που είμαστε τώρα εδώ.
Το γεφύρι της Μελισσάνης, είναι ένα μικρό κομμάτι ενός πολύ μεγάλου έργου, που είναι η αντιπλημμυρική προστασία του Καραβομύλου.
Τον επόμενο μήνα, ξεπερνώντας κάποιες δυσκολίες, θα δημοπρατηθεί και το υπόλοιπο κομμάτι του έργου, αντιπλημμυρικής προστασίας του Καραβομύλου. 
Βάζουμε ένα στοίχημα... του χρόνου τέτοια εποχή, να έχουμε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο στη Σάμη. Το έργο ανέλαβε η ΠΙΝ και τις επόμενες ημέρες, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Πρόθεση, σκοπός και στοίχημά μας είναι, του χρόνου τέτοια εποχή, να έχουμε ένα σύγχρονο αρχαιολογικό μουσείο στη Σάμη.
Η ΠΙΝ στηρίζει όλες τις Πολιτιστικές δράσεις της Κεφαλονιάς. Αισιοδοξούμε του χρόνου, το sinema festival να έρθει και στην περιοχή της Σάμης, ( παραλία "Αννούλας" στον Καραβόμυλο)
Προσπαθούμε να κάνουμε έργα, που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 40 χρόνια.
Είναι λίγο μεμψίμοιρο και άδικο να γίνεται κριτική, γιατί ένα έργο τέτοιο γίνεται σε οκτώ μήνες και όχι σε πέντε.
Διαβεβαιώνω πως όσα έργα έχουμε αναλάβει να ολοκληρώσουμε. θα τα ολοκληρώσουμε. 
Από τη πλευρά της πολιτείας δεν έχουμε καμία βοήθεια. Τουναντίον αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες λόγω γραφειοκρατίας. 
Για το έργο του Χάρακα, δεν μπορώ να βάλω χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου. Σοβαρό εμπόδιο γι' αυτό η γραφειοκρατία της Πολιτείας. Εκτιμώ, πως πριν το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο, αν δεν έχουμε άλλα τέτοια εμπόδια από την Πολιτεία.
Για το κτήριο των Προσκόπων στη Σάμη, θα πρέπει η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, να δώσει το βάρος, να στηριχτεί και να δουλέψει με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.  Αν το κάνει αυτό, με την βοήθεια της Περιφέρειας, σίγουρα, θα μπορέσει να ενταχθεί ένα τέτοιο έργο και να χρηματοδοτηθεί, για να μπορέσει να γίνει έτσι, ένα σύγχρονο πνευματικό κέντρο στη Σάμη, όπως το αξίζει η Περιοχή.
 Τουριστικά στη Σάμη, είχαμε περισσότερες αφίξεις και διανυκτερεύσεις, όπως και στην υπόλοιπη Κεφαλονιά. Είχαμε πολύ περισσότερα σκάφη. Υποχρέωσή μας είναι να τους εξυπηρετούμε με σεβασμό και ευγένεια, ανεξάρτητα της καταναλωτικής δυνατότητάς τους.
Σχετικά με ενδεχόμενο σεισμό στην Κεφαλονιά, όλες οι υπηρεσίες του νησιού, είναι καθ' όλα έτοιμες. Σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη χειριστών βαρέων μηχανημάτων, που η Περιφέρεια, έχει στην Διάθεσή της, καθώς και Πολιτικών Μηχανικών. Να εξαιρεθεί η Κεφαλονιά από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, σχετικά με τη μη πρόσληψη προσωπικού, σε ειδικότητες όπως είναι αυτές που προανέφερα". 
Μπορείτε να ακούσετε όλη την συνέντευξη με τον κ. Δρακουλόγκωνα, στο video που ακολουθεί. 
Τάσος Καβαλλιεράτος. https://youtu.be/AN0plJOMw2Q
ΒΛΑΧΑΤΑ  ΣΑΜΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου