Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

TEΛΙΚΑ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΘΑ ΠΑΜΕ ,ή ΑΠΟ ΜΕΤΕΩΡΗΤΗ?

Λινκ  που εστάλη από Β.Λορετζατο!


Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου;

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου;
 Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), ένας μεγάλος, αστεροειδής – 600 πόδια = (1968.50 μέτρα) έως 800 πόδια =(2624.67 μέτρα) μέγεθος, είναι σε πορεία που πολύ πιθανό, να είναι ικανή να προκαλέσει σύγκρουση με την Γη, στις 3 Σεπτεμβρίου 2016.
 Φυσικά δεν μπορούμε να περιγράψουμε τι θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια πρόσκρουση, με ένα τόσο μεγάλο κομμάτι μάλιστα αστεροειδούς. Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές και πρωτόγνωρες για τον πολιτισμό μας, όπου και αν χτυπήσει την Γη, στεριά η θάλασσα! 

 Αν αυτή η πληροφορία δέσει με την προειδοποίηση,…
πολλών κρατών πια, στον πληθυσμό τους, να κάνουν προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης, νερό και τροφές όπως πρόσφατα είχαμε γράφει και εμείς ΕΔΩ και ΕΔΩ για την Γερμανία, αλλά και άλλα site όπως το Κατοχικά Νέα για χώρες όπως αναφέρει σε άρθρα του ΕΔΩ και ΕΔΩ, τότε μπορεί να βγει το συμπέρασμα, ότι οι κυβερνήσεις γνωρίζουν και δεν θέλουν να τρομοκρατήσουν – πανικοβάλλουν τον πληθυσμό τους, όπως γράφει Γερμανική εφημερίδα «Keine Panik»(Μη πανικοβάλλεστε)  ΕΔΩ.    
 Η ιστοσελίδα NEODyS από τον Σεπτέμβριο του 2011 χρηματοδοτείται σε ένα μεγάλος μέρος των εξόδων της, από την ESA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος), όπου και της παρέχει τις πληροφορίες για την τροχιά ουράνιων σωμάτων, και διασυνδέετε με την βάση δεδομένων της. Το υπόλοιπο του κόστους λειτουργίας της καλύπτεται, όπως και πριν, από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Πίζας, στην Ιταλία, με κονδύλια Έρευνας για την Ουράνια Μηχανική του Ομίλου, καθώς και από IASF-INAF (Ρώμη), με επιχορήγηση PRIN-INAF.  Η συμμετοχή της ESA είναι μέσω σύμβασης με SpaceDyS srl, μια εταιρεία της Cascina (Πίζα, Ιταλία), η οποία είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που προωθείται από ίδια ερευνητική ομάδα η οποία έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί NEODyS για τα τελευταία 12 χρόνια.  
 Όλα αυτά φυσικά σας τα αναφέρουμε, για να κατανοήσετε την σοβαρότητα των πληροφοριών που παρέχει η εν λόγο ιστοσελίδα, διότι όπως θα δείτε στο επόμενο γράφημα, δείχνει ότι ένας αστεροειδής στις 3 Σεπτεμβρίου θα περάσει τόσο κοντά από την γη που είναι πιθανόν να προκληθεί σύγκρουση. 
 0.0258320 AU. MAG είναι το οπτικό μέγεθος του αστεροειδούς κατά την ημερομηνία της πλησιέστερη προσέγγιση.
Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου; - Εικόνα1Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου; - Εικόνα2 Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: Μεγάλος αστεροιδής θα χτυπήσει την Γη στις 3ης Σεπτεμβρίου; - Εικόνα3
Και για τους δύσπιστους μπορείτε να δείτε τον πίνακα αυτό στο site


2 σχόλια:

  1. Με μια σύντομη αναζήτηση ανακάλυψα ότι η απόσταση που θα περάσει είναι περίπου 3 εκ. χιλιόμετρα (0,025832au, http://www.convertunits.com/from/0+AU/to/kilometers) μακριά όταν η απόσταση γης-σελήνης είναι περίπου το ένα δέκατο 360.000-400.000 ανάλογα με την εποχή (https://en.wikipedia.org/wiki/Moon_distance_from_earth)!!!

    ΜΗ ΜΑΣ ΤΑΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΦΟΥΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε απόλυτο δίκιο,αλλα εγώ σαν ερασιτέχνης δεν μπορούσα να τσεκαρω κατά πόσο είναι μουφα ή όχι,το ανάρτηση επειδή μου εστάλη σε μήνυμα,και είδα ότι το έχουν αναρτήσει και πολλές ιστοσελίδες.κοντογιορτη είναι θα μαθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή