Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

OI ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ:



Εικόνα

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΣΕΛΕΝΤΗ! «Υπάρχουν ρήγματα στην Ελλάδα που φορτώνουν»-«Θα έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα»

Σεισμό στη χώρα μας στο επόμενο διάστημα περιμένει ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης καθώς τα ρήγματα που υπάρχουν στην Ελλάδα φορτώνουν.

«Εκπλήσσομαι πώς “έπιασε στα πράσα” τους συναδέλφους (σεισμολόγους) Ιταλούς, διότι η σεισμολογική κοινότητα στην Ιταλία είναι πολύ προχωρημένη, αντίστοιχη με τη δικιά μας», δήλωσε ο Άκης Τσελέντης, με αφορμή τον φονικό σεισμό στην κεντρική Ιταλία.

Μιλώντας στον Real FM, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών είπε: «ήταν “τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια” η συγκεκριμένη περιοχή».

«Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα είχαμε σεισμό στη συγκεκριμένη περιοχή», πρόσθεσε.

(Δεν έπιασε στα πράσα τους Ιταλούς σεισμολόγους ο σεισμός M 6.2 - CENTRAL ITALY - 2016-08-24 διότι μετά την επιτυχημένη πρόγνωση του σεισμού της L'Aquila Μ 5.9 06-04-2009 από τον Τζιάνπάολο Τζουλιάνι και Έλληνες συνεργάτες του γνώστες της θεωρίας Τσιάπα:http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/polemos_ala_ellinika_gia_egkairi_problepsi_pou_agnoithike-2974792/Τέτοια αναστάτωση είχε προκαλέσει ο Τζουλιάνι στους κατοίκους της Κεντρικής Ιταλίας, ώστε στις 31 Μαρτίου η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνων της Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε στη Λ Ακουιλα για να... καθησυχάσει τον πληθυσμό. Σε εκείνη τη συνεδρίαση ο Μπερτολάσο χαρακτήρισε «ηλίθιο» τον Τζουλιάνι, υποστηρίζοντας ότι η σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων εβδομάδων είναι «συνήθης» σε μια σεισμογενή περιοχή σαν τα κεντρικά Απέννινα, και οι κρατικές υπηρεσίες απλώς την παρακολουθούν. Μετά την επιτυχή πρόγνωση συγκλήθηκε στο νησί Καταλίνα συνεδρειο από 25 Ιταλούς, 1 Αγγλο και 1 Γερμανό σεισμολόγο με σκοπο τη μελετη και αξιοποίηση της Θεωρίας Τσιάπα:
Ήξεραν λοιπόν οι Ιταλοί συνάδελφοί σας, όπως και εσείς, αλλά δεν προωθείτε τη μόνη αποτελεσματική μέθοδο στην πρόγνωση των σεισμών (θεωρία ΤΣΙΑΠΑ) γιανα μην διακινδυνεύσετε έστω και κατ' ελάχιστον τα συμφέροντά σας. Επαληθευεται επίσης αυτό που λέει ο Ηλίας Τσιαπας εδώ και 40 χρονια οτι για τους κρατούντες οποιασδήποτε ιδιότητας, ειδικότητας και βαθμού οι λαοί ειναι αναλώσιμο υλικό!
Εικόνα
)

Απαντώντας στο ερώτημα «κατά πόσο είναι πιθανό ο ισχυρός σεισμός της Ιταλίας, να επηρεάσει, να ενεργοποιήσει ρήγματα στον ελλαδικό χώρο», ο κ. Τσελέντης απάντησε: Αυτό είναι αδύνατο, δεν υπάρχει πιθανότητα τέτοια, καμία, μηδενική πιθανότητα, διότι το μέγεθος είναι τέτοιο που δεν μπορεί να περάσει σε ελληνικά ρήγματα. Αλλά, όμως, δεν σημαίνει ότι επειδή δεν θα επηρεάσει, στην Ελλάδα πρέπει να είμαστε ήσυχοι. Στην Ελλάδα έχουμε καιρό να υποστούμε έναν σημαντικό σεισμό, υπάρχουν ρήγματα τα οποία φορτώνουν. Τα γνωρίζουμε. Είναι ήδη στα όριά τους. Και κάποια στιγμή θα έχουμε σεισμική, έντονη, δράση σε ένα ή περισσότερα από αυτά. Το Γεωδυναμικό τα παρακολουθεί.

«Οι επιστήμονες το ξέρουν και οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι ζουν σε μια σεισμογενή χώρα και να μάθουν, όπως έλεγε ο καθηγητής Δρακόπουλος “όχι να ζούμε με τον σεισμό αλλά να τον εντοπίζουμε τον σεισμό” και εκεί πέρα έχει κάποια συμβολή η πολιτεία. Γι’ αυτό το λόγο, το λέω αυτό συνέχεια, κρούω τον κώδωνα ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα», τόνισε και συμπλήρωσε:

Δεν μιλάω για βραχείας διάρκειας πρόβλεψη. Μιλάω ότι στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, το σεισμοτεκτονικό καθεστώς φορτώνει, συνέχεια, επειδή είναι σε ένα καθεστώς συμπίεσης μεταξύ Αφρικής, Ευρασίας και ανατολικά από την Τουρκία, άρα κάποια ρήγματα αναγκαστικά έχουν τρομακτικές τάσεις. Κάποια στιγμή αυτά τα ρήγματα θα πρέπει να διαρρηχθούν. Μιλάω γενικά, λοιπόν.

«Δεν μιλάω για εβδομάδα ή μήνα. Μπορεί να μιλάμε για ένα χρόνο, για δύο χρόνια. Αλλά αν θα έχω ένα γεγονός σε ένα ή δύο χρόνια, μεγάλο, δεν πρέπει από τώρα να είμαι έτοιμος;», επεσήμανε ο καθηγητής σεισμολογίας.


SOS από τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Θέμα χρόνου είναι να σκάσει στην Ελλάδα "βόμβα" από Ρίχτερ, σύμφωνα με τους επιστήμονες, έπειτα από 17 χρόνια "σιωπής" του Εγκέλαδου στον κορμό της χώρας. Την ώρα που η Ιταλία εξακολουθεί να περνά δραματικές ώρες, η χώρα μας δείχνει να έχει ξεχάσει ότι αρκεί ένας σεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, για να σπείρει καταστροφή και θάνατο.

Σήμα SOS εκπέμπει ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διδαχθεί από τον σεισμό της Ιταλίας και να προετοιμαστεί για αντίστοιχο χτύπημα του Εγκέλαδου στην ηπειρωτική χώρα. Μιλώντας στην "Espresso" ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει τις ομοιότητες του φονικού σεισμού στην Πάρνηθα (το 1999) με το καταστροφικό χτύπημα στην καρδιά της Ιταλίας.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 17 χρόνια από τον σεισμό που εκδηλώθηκε στην Πάρνηθα, στις 7 Σεπτεμβρίου 1999,
Εικόνα

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα:19-Αυγούστου 2016
ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΣΕΙΣΜΩΝ
Δημοσίευση από spiros Τετ Ιούλ 13, 2016 8:36 am
Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:

Μ 5.6 2016-06-27 OAXACA, MEXICO 16.54 N 97.79 W 40
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/51/5 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερων.
στην Ελλάδα γύρω στις 19-Αυγούστου 2016

Η πρόγνωση ακυρώνεται,ως προς το μέγεθος τουλάχιστον,αν γύρω στις 15-Αυγούστου 2016
εκδηλωθεί ισχυρή ηφαιστειακή ή σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία.

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα:25-Αυγούστου 2016
ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΣΕΙΣΜΩΝ
Δημοσίευση από spiros Τετ Ιούλ 13, 2016 8:36 am

Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:

Μ 5.3 2016-07-03 COSTA RICA 10.78 N 85.06 W 10
http://static1.emsc.eu/Images/EVID/51/5 ... gional.jpg

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερων.
στην Ελλάδα γύρω στις 25-Αυγούστου 2016

Η πρόγνωση ακυρώνεται,ως προς το μέγεθος τουλάχιστον,αν γύρω στις 21-Αυγούστου 2016
εκδηλωθεί ισχυρή ηφαιστειακή ή σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία.


Στον αναμενόμενο χρόνο μικρή ηφαιστειακή δραστηριότητα σε Etna & Stromboli
https://www.facebook.com/EtNativo/photo ... =3&theater
και ισχυρή σεισμική M 6.2 - CENTRAL ITALY - 2016-08-24

Εικόνα
ο οποίος παρουσιάζει τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά με εκείνον της κεντρικής Ιταλίας. Και οι δύο ήταν επιφανειακοί, με μέγεθος περίπου 6 Ρίχτερ, και σημειώθηκαν στον ηπειρωτικό κορμό και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις οι δονήσεις βρήκαν στο διάβα τους κτίρια με πλημμελή αντισεισμική προστασία, με αποτέλεσμα την κατάρρευσή τους και τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, όπως και υλικές ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Πρέπει να πάρουμε ένα μάθημα από το δικό μας παρελθόν και από το πιο πρόσφατο παρελθόν της Ιταλίας. Η επανάληψη τέτοιων σεισμών στο μέλλον ενδέχεται να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα και θα πρέπει το αντισεισμικό σύστημα της χώρας να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη αυτό το ενδεχόμενο. Είχα πει παλαιότερα, και το επαναλαμβάνω, ότι υπάρχει μια αδράνεια στην αντισεισμική προστασία και ότι θα έρθει η ώρα που η χώρα αυτό θα το πληρώσει πάρα πολύ ακριβά" σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος στην εφημερίδα.
Πηγή: Espresso
Ο Λέκκας στο enikos.gr: Είναι Νωρίς να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός


«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός», είπε ο καθηγητήςΕυθύμιος Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr για την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι ο σεισμός της Ιταλίας είναι ένας ιδιαίτερα καταστροφικός σεισμός καθώς είχε μικρό εστιακό βάθος και πρόσθεσε ότι έχουν σημειωθεί 35 μετασεισμοί μικρότεροι από 5,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ερωτηθείς για το αν ο σεισμός στην κεντρική Ιταλία θα επηρεάσει την Ελλάδα ο κ. Λεκκας απάντησε ότι «δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο άμεσο επηρεασμό στον ελλαδικό χώρο, σεισμικά είμαστε μακριά».

Ο Παπαζάχος στο enikos.gr: Θα έχουμε πολλούς μετασεισμούς, δεν επηρεάζεται η Ελλάδα


«Είναι πιθανόν ο κύριος σεισμός και θα έχει πολύ έντονη μετασεισμική ακολουθία» είπε ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο enikos.gr για την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,2 ρίχτερ που σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία.

Ο κ. Παπαζάχος δήλωσε ότι «θα έχουμε αρκετούς μετασεισμούς το επόμενο διάστημα που θα δημιουργήσουν προβλήματα στους κατοίκους».

Ερωτηθείς για το αν ο σεισμός στην κεντρική Ιταλία θα επηρεάσει την Ελλάδα ο κ. Παπαζάχος απάντησε «σε καμία περίπτωση, δεν έχει καμία επίδραση».


Εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου