Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

FAZ: Σε κατάσταση συναγερμού η Γερμανία -Αποθήκευση τροφίμων και νερού για πέντε ημέρες


φωτογραφία: pixabay.com
φωτογραφία: pixabay.com
Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού, για την περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια επίθεση ή μια καταστροφή. 
Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung».
Η Γερμανία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις δύο επιθέσεις ισλαμιστών και το μακελειό που προκάλεσε ένας ψυχικά ασταθής έφηβος τον περασμένο μήνα.
Το Βερολίνο ανακοίνωσε πρόσφατα μέτρα στο πλαίσιο των οποίων θα αυξηθούν οι δαπάνες για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και θα δημιουργηθεί μια ειδική μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
"Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες" γράφει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπεται στην "Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία", ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μια κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν εκείνη που ζήτησε να καταρτιστεί η στρατηγική της πολιτικής άμυνας, το 2012.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι με βάση το σχέδιο οι κάτοικοι θα πρέπει να αποθηκεύουν πόσιμο νερό για πέντε ημέρες.
Στην έκθεση, έκτασης 69 σελίδων, σημειώνεται ότι δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος.
Ωστόσο, ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως "για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον", συνεχίζει το δημοσίευμα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή: FAZ: Σε κατάσταση συναγερμού η Γερμανία -Αποθήκευση τροφίμων και νερού για πέντε ημέρες | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/284193/faz-se-katastasi-synagermoy-i-germania-apothikeysi-trofimon-kai-neroy-gia-pente-imeres#ixzz4I0rLa7dz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου