Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη για το Μακεδονικό, στο συλλαλητήριο 4-2-2018 στην Αθήνα.




Πάτρα 15-2-2018.   Γράφει ο Ν. Γ. Γαρμπής

 

Προς εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», Αθήνα.

Δημοσιεύτηκε 15-2-2018 στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ, σελ. 26η, το άρθρο του Γιάννη Αικατερινάρη «Ο Μίκης, τα όνειρα της νιότης και το συλλαλητήριο». Σ` αυτό ο αρθρογράφος γράφει ότι «Ο πολιτικός λόγος του Μίκη στο συλλαλητήριο, δεν είχε καμιά σχέση με όσα πίστευε μια ολόκληρη ζωή.», «όσα είπε στο πρόσφατο συλλαλητήριο μου φαίνονταν ξένα για την προσωπικότητα που γνώριζα για μισό και πάνω αιώνα.»

Σέβομαι τη γνώμη καθενός, αλλά δεν συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Η δική μου άποψη είναι ότι ο συγκεκριμένος λόγος τιμά και σφραγίζει όσα πίστευε μια ολόκληρη ζωή ο υπέργηρος τώρα αλλά αειθαλής σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και αγωνιστής Μίκης Θεοδωράκης. Ο λόγος που εκφώνησε δεν ήταν από στήθους αλλά ήταν γραμμένος και βέβαια προσεκτικά διατυπωμένος, μας διανεμήθηκε μάλιστα σε έντυπο. Επισυνάπτω, λοιπόν, ολόκληρο τον λόγο του Μίκη Θεοδωράκη, όπως επακριβώς δημοσιεύτηκε στο διανεμηθέν έντυπο. Παρακαλώ να τον δημοσιεύσετε στην εφημερίδα σας, για να κρίνουν οι αναγνώστες.

Επισημαίνω ότι στο ολοσέλιδο άρθρο που δημοσιεύσατε «Ο Μίκης, τα όνειρα της νιότης και το συλλαλητήριο» ουδεμία αποστροφή του κρινόμενου λόγου αναφέρεται, για να καταλάβουμε τί ξένισε τον αρθρογράφο, αλλά και ουδεμία επιχειρηματολογία για το Μακεδονικό αναγράφεται. Προς αναπλήρωση της έλλειψης επισυνάπτω το άρθρο μου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Μετά τα συλλαλητήρια, εάν θέλετε το δημοσιεύετε κι αυτό (το δημοσίευσα στο Διαδίκτυο, 7-2-2018).

Μετείχα κι εγώ στο συλλαλητήριο 4-2-2018 στην Αθήνα και χειροκρότησα τον λόγο του Θεοδωράκη. Είχα ταξιδέψει από την Κεφαλλονιά στην Αθήνα για το συλλαλητήριο, όπως είχαν ταξιδέψει από τους τόπους τους και πολλοί άλλοι από τους πάνω από 1 εκατομμύριο περίπου διαδηλωτές.

Τέλος ελπίζω ότι δεν θα εμποδίσουν τη δημοσίευση οι θέσεις που περιέχονται στο λόγο του Θεοδωράκη για την παρούσα κυβέρνηση  οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν», «μια κυβέρνηση μειοψηφίας όπως είναι η σημερινή»). Εξ άλλου το θέμα είναι άλλο, το Μακεδονικό, κι επιπλέον για την εφημερίδα Η ΑΥΓΗ είναι θεμιτή η ποικιλία απόψεων.

 

Ευχαριστώ πολύ

Νικόλαος Γερασίμου Γαρμπής, n.garbis@yahoo.gr   τηλ. 6973607962

Συνταξιούχος Γεωπόνος (ΑΠΘ) και Πολ. Μηχανικός (Παν. Πατρών)

Ποιητής και δημοσιογράφος (εφημερίδα «Τα Φραγκάτα» Κεφαλλονιάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου