Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΣΧΟΛΙΟ - ΠΤΗΣΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ (Γιωργος Μεσσάρης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ «ΡΕΚΟΡ» ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα αεροπορικά δρομολόγια Αθήνα-Κεφαλλονιά-Αθήνα και τις τιμές των εισιτηρίων της Ολυμπιακής.

 Σε σύγκριση με τη Ζάκυνθο, η Κεφαλλονιά θεωρείται από την Ολυμπιακή/Aegean παρακατιανός προορισμός.

 Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή στην Κεφαλλονιά γίνονται 4 πτήσεις την εβδομάδα ενώ στη Ζάκυνθο 6. Θα πρέπει να τονισθεί ακόμα ότι οι ώρες των πτήσεων δεν εξυπηρετούν την πλειοψηφία των επιβατών γιατί μόνο μία γίνεται το πρωί (τιμή γύρω στα 99 ευρώ) και τρεις το απόγευμα (τιμές από 38 έως 55 ευρώ).


 Οι πρωινές πτήσεις εξυπηρετούν καλύτερα γιατί οι ταξιδιώτες θέλουν να βρίσκονται από το πρωί στην Αθήνα για να διευθετούν τις δουλειές τους χωρίς να χάνουν άσκοπα μια μέρα (κάτι που γνωρίζει η εταιρία γι’ αυτό και η τιμή του εισιτηρίου είναι πιο τσουχτερή).

Όσο για αυτούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό η συντριπτική πλειοψηφία των πτήσεων αναχωρούν από την Αθήνα στη διάρκεια της ημέρας και όχι το βράδυ. Πέραν όμως από τη συχνότητα και τις ώρες των πτήσεων υπάρχει και το θέμα των τιμών των εισιτηρίων που πολλές φορές ανεβοκατεβαίνουν σε ρυθμούς γιο-γιο. Συγκεκριμένα από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τις αρχές Απριλίου υπάρχουν κάπου 18 διαφορετικές τιμές στις πτήσεις Αθήνα-Κεφαλλονιά-Αθήνα!

 ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΜΙΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ Φίλος μου εξέφρασε την αγανάκτησή του γιατί ενώ επιχείρησε να κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου αντιμετώπισε μια απερίγραπτη κατάσταση! Στην πρώτη του προσπάθεια με τιμή γύρω στα 36 ευρώ ο διαδικτυακός τόπος της Ολυμπιακής του έδωσε το μήνυμα «Συστημικό σφάλμα – Προσπαθήστε ξανά» (“System error – Try again”). Προσπάθησε ξανά ο άνθρωπος και αυτή τη φορά η τιμή είχε ανέβει στα 46 ευρώ αλλά ο διαδικτυακός τόπος του έδωσε και πάλι το ίδιο μήνυμα: «Συστημικό σφάλμα – Προσπαθήστε ξανά» (“System error – Try again”). 

Τελικά τα κατάφερε στην τρίτη του προσπάθεια και με τιμή που ήταν τώρα 55,49 ευρώ! Η λογική λέει ότι αφού το σφάλμα ήταν του συστήματος και όχι του φίλου, η τιμή θα έπρεπε να ήταν η αρχική, δηλαδή 36 ευρώ. Όταν παραπονέθηκε, η Ολυμπιακή του απάντησε ότι «οι τιμές αλλάζουν συνεχώς»! Κατά κάποιο ανεξήγητο (;) λόγο, στην περίπτωση του φίλου, η τιμή άλλαζε μόνο προς τα πάνω! Τα παράπονα, όμως, δεν σταματούν εδώ. Πολλές φορές είναι πολύ φθηνότερα να πας από την Αθήνα στο Λονδίνο ή το Παρίσι παρά στην Κεφαλλονιά.

 Πολλά, λοιπόν, τα Ολυμπιακά αρνητικά ρεκόρ για το νησί μας. Μήπως ήρθε η ώρα η αεροπορική εταιρία να σημειώσει και κάποιο θετικό ρεκόρ πριν προλάβει κάποια άλλη εταιρία; Γιώργος Μεσσάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου