Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Πότε θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες των Συνδυασμών;

 
kalpi_4_10.jpg
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
πηγή   kefaloniapress.gr
Σύμφωνα με Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Συνδυασμοί των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών θα καταθέσουν τα ονόματα των υποψηφίων τους στα πρωτοδικεία της χώρας .
 Η δήλωση του συνδυασμού επιδίδεται στον Πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου είτε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, είτε με δικαστικό επιμελητή, κατόπιν παραγγελίας του υποψήφιου Περιφερειάρχη.
Η επίδοση ή η παράδοση πραγματοποιείται είκοσι ημέρες πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, δηλαδή το αργότερο μέχρι και την 12η ώρα βραδυνή της  Δευτέρας 18ης Οκτωβρίου 2010.
Από όσα ακούμε , στην Κεφαλονιά οι υποψήφιοι Συνδυασμοί θα κατατεθούν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου προκειμένου να έχουν ένα περιθώριο διόρθωσης τυχόν λαθών και παραλείψεων.
 
Πόσο θα κοστίσει η υποψηφιότητα στο κάθε υποψήφιο Δήμαρχο , περιφερειάρχη και Συμβούλους
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι πρέπει να καταβάλλουν παράβολο 150 ευρώ και όσοι συμμετέχουν στα δημοτικά ψηφοδέλτια 50 ευρώ ( από 30 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος!)
Από τα περιφερειακά ψηφοδέλτια της Κεφαλονιάς, θα κατατεθούν στην ΔΟΥ έσοδα περίπου 12.000 ευρώ, ενώ από τα Δημοτικά ψηφοδέλτια περίπου 50.000 ευρώ. 
Μια καλή ευκαιρία να μπουν μερικά ευρωπουλάκια στα κρατικά ταμεία, υπερ Μνημονίου. 
 
Τι δικαιολογητικά απαιτούνται για τους υποψήφιους Συμβούλους
Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάρτιση των συνδυασμών, αυτοί δημιουργούνται με γραπτή δήλωση, που την υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τους αποτελούν. Στη δήλωση του συνδυασμού αναγράφονται κατά σειρά:
1) Το τυχόν όνομα και έμβλημα του συνδυασμού,
2) Το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο του υποψήφιου Περιφερειάρχη, με την αντίστοιχη ένδειξη, η οποία τίθεται είτε δίπλα, είτε κάτω από το όνομά του,
3) Το επώνυμο, το κύριο όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών και
4) Τα επώνυμα, τα κύρια ονόματα και τα πατρώνυμα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη δήλωση του περιφερειακού συνδυασμού είναι τα παρακάτω:

Α) Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου της εκλογικής περιφέρειας, όπου είναι υποψήφιος.
Β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου, στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής.
Γ) Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, έχουν καταθέσει το ποσό των 150 ευρώ ο καθένας.

Η δήλωση του συνδυασμού επιδίδεται στον Πρόεδρο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου είτε από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, είτε με δικαστικό επιμελητή, κατόπιν παραγγελίας του υποψήφιου Περιφερειάρχη.
 
 Ετσι η προεκλογική εκστρατεία ουσιαστικά θα αρχίσει στις 18 Οκτώβρη όπου όλα τα ψηφοδέλτια θα είναι έτοιμα και οι υποψήφιοι σύμβουλοι θα ριχτούν στη μάχη του σταυρού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου