Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Στις 18 Νοεμβρίου οι αλλαγές στον ΦΠΑ


"Μετά τις εκλογές... τυχαίο; Δεν νομίζω!"

Την ημέρα που θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2011 στη Βουλή θα μάθουμε τις τελικές αποφάσεις για τις...


 ανατιμήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ, οι οποίοι θα αλλάξουν με τις σαφείς οδηγίες που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Έτσι λοιπόν, η μετάταξη του 30% των αγαθών από το 11 στο 23% τέθηκε εκτός συζήτησης, και έτσι το πιο πιθανό είναι να δούμε αύξηση του μεσαίου συντελεστή από 11 σε 12 ή 13%.

Παράλληλα θα ορισμένα είδη πρώτης ανάγκης θα “μπουν” στον χαμηλό συντελεστή – δηλαδή το 5.5%, ενώ τα είδη πολυτελείας θα μετατεθούν από το 11 στο 23%.

Αυξήθηκε το έλλειμμα

Παρά την ελπίδα του υπουργείου ότι τα κρατικά έσοδα θα αυξηθούν κατά 52 δισεκατομμύρια ευρώ, η έκθεση της Eurostat προβλέπει αύξηση στο δημοσιονομικό έλλειμμα 0.4% για για το 2009, κυρίως λόγω της ενσωμάτωση των ΔΕΚΟ στα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης.

Πάντως, όσον αφορά το ισοζύγιο εμπορίου, η τριμηναία έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής δίνει ενθαρρυντικά σημάδια για τον ισοσκελισμό, καθώς όλο και περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις επιδίδονται σε εξαγωγικές δραστηριότητες.

Στην έκθεσή της η Επιτροπή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και οι οποίες προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής αναμένεται να αποδώσουν πιο γρήγορα από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η Επιτροπή υπενθυμίζει ακόμη ότι ο μεσοπρόθεσμος στόχος αυτού του προγράμματος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνική οικονομίας και η τροποποίηση της δομής της οικονομίας προς ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα δίνει έμφαση στις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Η Επιτροπή τονίζει ακόμη ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να εξασφαλιστεί την επιτυχία του.


contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου