Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε περιπολικό του Λιμενικού στα Ίμια

Τουρκικό σκάφος εμβόλισε περιπολικό του Λιμενικού στα Ίμια | Newsit.gr
Ένα περιπολικό σκάφος της Τουρκίας εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρονται σε ένα σκάφος μήκους 100 μέτρων που έκανε ελιγμό εναντίον του ελληνικού περιπολικού σκάφους.
Το σκάφος του Λιμενικού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, ούτε από το Λιμενικό, ούτε από το Υπουργείο Άμυνας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το σκάφος Umut με τον αριθμό 703 το οποίο θεωρητικά είναι σκάφος έρευνας διάσωσης, ωστόσο πρόκειται για ένα μεγάλο πλοίο που φέρει οπλισμό.
Ίμια
Το περιστατικό έγινε τα μεσάνυχτα. Απέναντι στο τουρκικό σκάφος βρέθηκε η ναυαρχίδα του Λιμενικού Σώματος το περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης με αριθμό 090 μήκους 58 μέτρων με πλήρωμα 27 ατόμων.newsit.gr
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό σκάφος εμβόλισε με την πλώρη του το ελληνικό περιπολικό, πληροφορίες που οδηγούν, ίσως, στο συμπέρασμα ότι εκτυλίχθηκε για ακόμη μια φορά ένα σκηνικό ελιγμών ανάμεσα στα σκάφη με αποτέλεσμα να υπάρξει σύγκρουση.
Ο τουρκικός “τσαμπουκάς” τον τελευταίο καιρό φαίνεται να εντείνεται. Στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού και πάλι κοντά στα Ίμια.
Τότε ο Τούρκος πλοίαρχος με βάση βίντεο που δημοσιεύτηκε εσκεμμένα μπήκε στη “ρότα” του ελληνικού πολεμικού.
πηγη .newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου