Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η διανομή πετρελαίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου


Προβλήματα αναμένονται στη διανομή πετρελαίου θέρμανσης, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Η διανομή πετρελαίου πρόκειτο να ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.
Η διανομή πετρελαίου ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου
  (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών αποφάσισε το Σάββατο ότι ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».
«Στην παρούσα συγκυρία με τον τζίρο και τα κέρδη μας σε κάθετη πτώση είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δανείζουμε το κράτος με ποσά που πλέον δεν διαθέτουμε» αναφέρεται στην απόφαση της Ομοσπονδίας.
Η απόφαση του ΔΣ ελήφθη ομόφωνα σε συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε αργά το Σάββατο στο Αγρίνι, με συμμετοχή εκπροσώπων 35 ενώσεων βενζινοπωλών.
Ο κλάδος διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις στην επιτροπή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το υπουργείο Οικονομικών.
Τη Δευτέρα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά. Επίσης, η διοίκηση της ΟΒΕ (Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας) θα δώσει την Τρίτη συνέντευξη Τύπου για το θέμα του πετρελαίου.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισήμανε ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα, αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».
Το σύστημα Ήφαιστος προβλέπει την αγορά του πετρελαίου θέρμανσης επιβαρυμένο με υψηλό φόρο που ισχύει για το κίνησης, την πώληση σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και την είσπραξη της διαφοράς από το το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου