Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

η λαική συσπείρωση μας λέει πέρι της πρόσκλησης Γεωργάτου

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
Σχετικά με την όψιμη πρόσκληση που απεύθυνε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού που στηρίζει επίσημα το ΠΑΣΟΚ για την Κεφαλονιά κ. Γεωργάτος, προς ορισμένους από τους συνυποψήφιούς του Αντιπεριφερειάρχες, το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης τονίζει τα εξής:
1. Μέσω των προσωπικών προσκλήσεων, σκόπιμα, υποβαθμίζεται ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών. Η χρεοκοπία της γραμμής του δήθεν «αυτοδιοικητικού» και «πολιτισμένου» χαρακτήρα των εκλογών που εξήγγειλε το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποδειχθεί από τις απειλές του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού. Ότι δηλαδή πρέπει να προσέξουν οι εργαζόμενοι την ψήφο τους γιατί θα μετρήσει «στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».
2. Όσοι υποψήφιοι αποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Γεωργάτου χωρίς να πουν κουβέντα για το προηγούμενο, για το πολιτικό πλαίσιο δηλαδή της συζήτησης ή όσοι έκαναν απλά κάποιες «τεχνικού χαρακτήρα» προτάσεις αποδεικνύουν και με τον τρόπο αυτό (που δεν είναι βέβαια ο βασικός) τη συναίνεσή τους με το πλαίσιο. Άλλωστε, η πολιτική αντιπαράθεση της ΝΔ με την κυβέρνηση δε σημαίνει αντιπαράθεση με την ουσία της γραμμής της ΕΕ και των μονοπωλίων που εφαρμόζεται. Όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ είτε ως κυβερνήσεις είτε ως «αυτοδιοικητικές αρχές» είτε ως συναινετική αντιπολίτευση. Οι κάθε λογής «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούν αυταπάτες – στήριξαν και θα στηρίξουν ξανά με νύχια και δόντια την αντιλαϊκή πολιτική. Καμία συμβολή στην ανάσχεση στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων δε μπορούν να έχουν τα αναχώματα της ριζοσπαστικοποίησης των εργαζομένων - τα «αντιμπερλουσκονικά μέτωπα» των δεύτερων γύρων (ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, Αντικαπιταλιστική Αριστερά).
3. Ο όποιος διάλογος διεξαχθεί δεν θα είναι ανάμεσα σε κάποια πρόσωπα της «αυτοδιοίκησης», όπως ονομάζουν την Καλλικρατική τοπική διοίκηση. Θα είναι διάλογος ανάμεσα σε συνδυασμούς που στηρίζουν πολιτικές δυνάμεις. Οι δύο όχθες θα είναι εκεί: όσοι υπηρέτησαν και θέλουν να συνεχίσουν να υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη από τη μία και η Λαϊκή Συσπείρωση, που στηρίζεται από το ΚΚΕ από την άλλη. Το πρόσωπό τους το έχουν δείξει όλοι. Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα πρέπει απλώς να προσμετρήσουν την όποια συζήτηση στην εμπειρία της ζωής τους. Αυτή η εμπειρία πρέπει να γίνει κριτήριο και όχι να θολωθούν τα νερά από τα εφέ που θα χρησιμοποιηθούν την τελευταία στιγμή.
4. Η Λαϊκή Συσπείρωση με τις παραπάνω διευκρινήσεις αποδέχεται τη συγκεκριμένη πρόσκληση, και όποια άλλη διαδικασία προταθεί, προκειμένου να ακουστούν οι θέσεις της και από το βήμα της συζήτησης. Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Δημήτρης Μαντζουράτος θα δώσει το παρόν. Η συζήτηση να διεξαχθεί μεταξύ των υποψηφίων όλων των συνδυασμών. Η διασφάλιση ισότιμης διαχείρισης στο χρόνο στην εν λόγω συζήτηση – που ασφαλώς απαιτούμε- και η δεοντολογία των ΜΜΕ – που επίσης απαιτούμε - δεν πρέπει να κρύβει ότι η μάχη που δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εντελώς ανισότιμη. Οι αντιλήψεις που εκφράζει και οι αγωνιστικές πρακτικές της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται στο στόχαστρο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, των μεγάλων ΜΜΕ, των κρατικών δυνάμεων καταστολής κ.λ.π. Αυτό δεν πρέπει να ξεχνιέται από το λαό και πρέπει να εκτιμηθεί αναλόγως.

Το Γραφείο Τύπου
της Λαϊκής Συσπέιρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου